úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnový zob - chuťovka

Cizrnový zob - chuťovka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Cizrna
Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: cizrna
olivový olej
koření podle chuti (kari, sladká paprika, chilli paprika, grilovací směsi, sůl, apod.)
Postup přípravy:

Cizrnu si namočíme min. na dvanáct hodin, pak slijeme, propláchneme a uvaříme (s majoránkou, působí proti nadýmání).

Uvařenou cizrnu znova propláchneme a necháme rozloženou oschnout. Pak ji smícháme s trochou olivového oleje a kořením (záleží na chuti a fantazii každého) a na pečícím papíru necháme cizrnu péct při cca 190 - 200 stupních do křupava cca 25 - 30 minut. Musí se hlídat, každá trouba je jiná, tak aby se zobání nespálilo.

Hotovou můžeme trochu posolit, ale nám chuť koření stačila.

Vhodné k posezení, místo chipsů nebo buráků.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte