úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládový koláček s hruškou - bez lepku a mléka

Čokoládový koláček s hruškou - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 100 g hořké čokolády
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
50 ml sojového mléka
3 polévkové lžíce doves farm modrá
3 polévkové lžíce hladké čirokové mouky Adveni
2 polévkové lžíce rumu
1 polévková lžíce xylitolu (sladidlo)
3 kávové lžičky rozpuštěného kokosového tuku
2 kávové lžičky medu
1 kávová lžička prášku do pečiva
citronová kůra

2 oloupané hrušky
Postup přípravy:

Čokoládu, kokosový tuk a med rozpustíme a pomalu přidáváme do vyšlehaných žloutků s cukrem - xylitolem. Poté přidáme odměřenou mouku s práškem do pečiva, sojové mléko a rum (nemusí být). Nakonec lehce přimícháme sníh ze tří bílků.

Těsto nalijeme do formy vymazané kokosovým tukem a vysypané rýžovou moukou. Vrch těsta poklademe oloupanou hruškou nakrájenou na kostičky .

Pečeme při 175 °C asi 35 - 40 min.

Autor: Flo

REKLAMA

Komentáře k receptu
pavel

8. 1. 2015
21:47

Pokud se použije opravdu kvalitní čokoláda, panenský kokosák a místo rafinovaného cukru xylitol, navrch hodně zralé hrušky, tak koláč chutná noblesně. Žádné náhražky! Jo a jestli to nevíte, tak xylitol narozdíl od cukru zabraňuje vzniku zubního kazu, ba dokonce zuby léčí! :)
Pavel

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte