úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cuketová buchta s čokoládou - bez lepku, mléka, vajec

Cuketová buchta s čokoládou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na kulatou formu o průměru cca 20 - 22 cm

1 hrnek bezlepkové mouky
1 malá šťavnatá nastrouhaná cuketa (necelý hrnek)
3/4 hrnku cukru krupice
85 g jablečného pyré
50 ml slunečnicového oleje
40 ml studené vody
2 polévkové lžíce 100 % pomerančové šťávy
25 g roztavené čokolády
15 - 20 g kvalitního kakaa
10 g náhrady vajec Free from
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky skořice
špetka soli

čokoládové pecičky bez mléka na posypání

Poleva:
trochu čokolády
trochu kokosového tuku
Postup přípravy:

Náhradu vajec a vodu vyšleháme, přidáme cukr, olej, roztavanou čokoládu bez mléka, kakao, bezlepkovou mouku se sodou a solí, pomerančovou šťávu, jablečné pyré, nastrouhanou cuketu a skořici. Pokud by se vám těsto zdálo příliš hutné, přidáme ještě lžíci pomerančové šťávy.

Vlijeme do vymazané formy, uhladíme a posypeme trochou čokoládových peciček. Pečeme zvolna při 160 stupních cca 25 minut. Pak zvýšíme na 185 a pečeme ještě cca 5 minut.

Čokoládu na polevu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme maličko kokosového tuku a polijeme vychladlý nebo polovychladlý koláč.

Tip: Pozor na cukety "obryně", nejsou tak šťavnaté jako menší kusy. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte