úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dalamánky bez lepku

Dalamánky bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Chléb a pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 175 g mouky Schär Mix B
10 g psylia ( dvě větší odměrky)
10 g pohankové mouky ( jedna větší odměrka)
5 g soli
špetka chlebového koření

ZÁKVAS: 1/4 balíčku kvasnic
220ml vody
lžička práškového cukru

OSTATNÍ: mouka Schär MIX B na poprášení válu

1 lžíce oleje
1 žloutek s trochou vodou na potření
(lněné semínko, pohankové klíčky nebo sezamové semínko na posypání
Postup přípravy:

Všechny suché složky dobře promícháme. Přidáme zákvas, olej a necháme těsto nakynout. Vál poprášíme moukou a vyklopíme na něj těsto. Rukama těsto prohněteme a rozdělíme jej na šest stejných kousků (jeden cca 72g). Každý kousek hněteme v dlaních, až začne lepit - potom trochu poprášíme ruce, případně i vál a vyválíme váleček. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, promašlujeme vodou a dáme kynout. K nakynutí můžeme použít horkovzdušnou troubu nastavenou na minimum cca 40°C. Po nakynutí těsto potřeme žloutkem a posypeme např. sezamovými semínky. Pečeme v troubě cca 30 minut.

Poznámka: Po vyzkoušení je lépe dávku zdvojnásobit - ušetří to čas i energii.

Recept přinesl:

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte