úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dalamánky - bez lepku, mléka, příp. vajec

Dalamánky - bez lepku, mléka, příp. vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 370 g bezlepkové mouky
250 ml vody
32 g droždí
3 lžíce oleje
1 lžička soli
10 g cukru krupice

kmín, sezam, semínka
Postup přípravy:

Cukr rozpustíme ve vlažné vodě, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.

Do mísy dáme mouku, sůl, olej, vlijeme kvásek a vymícháme těsto. Kdo chce, přidá kmín a sezam. Já přidala hrst slunečnicových semínek a lžičku chia semínek. V původním receptu je, že máme lžící namočenou ve studené vodě vykrajovat bochánky a dávat na plech vyložený pečícím papírem, ale já nechala nejdřív těsto normálně vykynout a pak jsem rukama uplácala bochánky.

Na plechu necháme 10 minut ještě kynout a můžeme posypat sezamem. Já potřela vajíčkem (nemusí být, někdo maže třeba vodou s trochou octa ) a sypala dýňovými semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 190 °C něco kolem 20 - 25 minut. Přidávám do trouby dolů kastůlek s vodou - už když rozehřívám troubu.

Jako bezlepkovou mouku jsem použila Jizerku univerzální a namíchala jsem ji s bezlepkovou směsí na Chléb tmavý.

Recept je z knžky Belepková a bezmléčná dieta od Dagmar Kovářů a Jitky Knápkové.

Autor: malaneta

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte