úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dalamánky - bez mléka a vajec

Dalamánky - bez mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h 45 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: cca 350 ml vody
225 g žitné chlebové mouky
225 g hladké mouky
7 g droždí
7 g soli + na posypání
kmín na posypání
Postup přípravy:

Smícháme droždí, žitnou mouku a 150 ml vody a necháme 2 hodiny kynout v přikryté nádobě. Přimícháme hladkou mouku, sůl a dalších 200 ml vody a necháme dalších 50 min kynout. Poté rozdělíme na 10 stejných dílů, z nichž vyválíme "šišky". Ty dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 50 min kynout. Dalamánky nařízneme, potřeme vodou, posypeme kmínem a solí.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 25 min. 

Tip: Do trouby můžete dát plech s vodou, aby dalamánky nepopraskaly.

Autor: Adéla

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte