úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí bezlepkové gnocchi s kuřecím prsíčkem v hořčičné omáčce

Domácí bezlepkové gnocchi s kuřecím prsíčkem v hořčičné omáčce

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g kuřecích prsíček (nejlépe z farmy)
100 - 150 ml zeleninového vývaru
cca 100ml sójové smetany cuisine Provamel
70 g anglické slaniny
30 g mraženého hrášku
plnotučná hořčice (i hrubozrnná)
trochu olivového oleje
česnek
sůl
4 druhy pepře

1 lžička rýžové mouky

Gnocchi
500 g uvařených brambor ve slupce (typ C)
Cca 140 g Schär mix B nebo Mehl farine
1/2 vejce
sůl
muškátový oříšek
Postup přípravy:

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, okořeníme a orestujeme na lžíci olivového oleje s nakrájenou slaninou. Na konci restování poprášíme maso trochou rýžové mouky a ještě asi 1 minutu restujeme. Vložíme  do zapékací mísy s víkem, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a pečeme cca 20 minut. Mezitím v hrnečku smícháme sójovou smetanu, česnek, cca 1 lžíci hořčice a  promícháme. Vlijeme do pekáčku a cca 5 - 10 minut necháme propéct. Nakonec do směsi přidáme mražený hrášek, 3 minuty prohřejeme a podáváme. 

Gnocchi: Uvařené, ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme, nejlépe propasírujeme, přidáme sůl, muškátový oříšek a cca půlku čerstvého vajíčka.  Vše spolu promícháme. Postupně přisypáváme mouku a na vále vypracujeme těsto, ze kterého uděláme válečky a nakrájíme nočky. Uvaříme v osolené vodě. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...