úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí bezlepkové gnocchi s kuřecím prsíčkem v hořčičné omáčce

Domácí bezlepkové gnocchi s kuřecím prsíčkem v hořčičné omáčce

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g kuřecích prsíček (nejlépe z farmy)
100 - 150 ml zeleninového vývaru
cca 100ml sójové smetany cuisine Provamel
70 g anglické slaniny
30 g mraženého hrášku
plnotučná hořčice (i hrubozrnná)
trochu olivového oleje
česnek
sůl
4 druhy pepře

1 lžička rýžové mouky

Gnocchi
500 g uvařených brambor ve slupce (typ C)
Cca 140 g Schär mix B nebo Mehl farine
1/2 vejce
sůl
muškátový oříšek
Postup přípravy:

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, okořeníme a orestujeme na lžíci olivového oleje s nakrájenou slaninou. Na konci restování poprášíme maso trochou rýžové mouky a ještě asi 1 minutu restujeme. Vložíme  do zapékací mísy s víkem, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a pečeme cca 20 minut. Mezitím v hrnečku smícháme sójovou smetanu, česnek, cca 1 lžíci hořčice a  promícháme. Vlijeme do pekáčku a cca 5 - 10 minut necháme propéct. Nakonec do směsi přidáme mražený hrášek, 3 minuty prohřejeme a podáváme. 

Gnocchi: Uvařené, ještě teplé brambory oloupeme, rozmačkáme, nejlépe propasírujeme, přidáme sůl, muškátový oříšek a cca půlku čerstvého vajíčka.  Vše spolu promícháme. Postupně přisypáváme mouku a na vále vypracujeme těsto, ze kterého uděláme válečky a nakrájíme nočky. Uvaříme v osolené vodě. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte