úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí italské tyčky s tymiánem

Domácí italské tyčky s tymiánem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 220 ml teplé vody
200 g mouky Schaer mix B
50 g pohankové hladké mouky
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky soli
6 g sušeného droždí

1 polévková lžíce olivového oleje
sušený tymián

hrubá sůl na posypání
Postup přípravy:

První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 20 minut kynout v uzavřené míse.  Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Mokrýma rukama vytvarujeme tyčinky, potřeme za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.

Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut - do zlatohněda.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

27. 5. 2015
17:28

Pro: Jana K.Radka je skvělá kuchařka, pochvalu vyřídím ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jana K.

26. 5. 2015
18:23

Tyčinky jsou Naprosto úžasné!!!!!!!!! Nemůžu uvěřit, že tak může chutnat něco bezlepkového :) MOOOOOOOC díky za skvělý recept :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...