úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí italské tyčky s tymiánem

Domácí italské tyčky s tymiánem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 220 ml teplé vody
200 g mouky Schaer mix B
50 g pohankové hladké mouky
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky soli
6 g sušeného droždí

1 polévková lžíce olivového oleje
sušený tymián

hrubá sůl na posypání
Postup přípravy:

První část ingrediencí smícháme rukou v těsto a necháme v teple 20 minut kynout v uzavřené míse.  Po vykynutí těsto promícháme s 1 polévkovou lžicí olivového oleje a sušeným tymiánem. Mokrýma rukama vytvarujeme tyčinky, potřeme za všech stran olivovým olejem, posypeme hrubou solí a sušeným tymiánem.

Pečeme ve vyhřáté troubě s hrnečkem vody na 220 stupňů cca 20 minut - do zlatohněda.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

27. 5. 2015
17:28

Pro: Jana K.Radka je skvělá kuchařka, pochvalu vyřídím ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Jana K.

26. 5. 2015
18:23

Tyčinky jsou Naprosto úžasné!!!!!!!!! Nemůžu uvěřit, že tak může chutnat něco bezlepkového :) MOOOOOOOC díky za skvělý recept :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...