úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí nutella

Domácí nutella

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Krémy, náplně, polevy
Hodnocení:
Hodnotilo 24 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na cca 1,25 l salka:

480 g sušeného mléka (sójové, kokosové)
400 g cukru krupice
350 ml vařící vody
55 g rozpuštěného margarínu (Stella, Flora apod.)

Nutella:
400 g hotového salka
200 g hořké čokolády
100 g jader lískových oříšků nebo arašídového másla(lze i 50 g kokosu)
3 - 4 lžíce medu nebo kukuřičného sirupu (nebo 3 lžíce cukru)

Postup přípravy:

Salko:

Do mixéru nalijeme horkou vodu, přidáme rozpuštěný rostlinný tuk a nasypeme cukr. Mixujeme, dokud se cukr nerozpustí. Poté pomalu přidáváme sušené mléko. 

Salko je tekutější než normální, lze přidat více sušeného mléka. 

Nutella:

Lískové oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě (pozor, rychle se pálí) a oloupejte. Ještě horké je rozmixujte nebo pomelte.

Do vodní lázně nalijeme salko, cukr a nalámanou čokoládu. Po rozpuštění odstavíme a vmícháme ořechy. Vše promixujeme.

Z tohoto množství máme 2 malé skleničky od nutelly.

Pokud chcete dělat pouze nutellu, doporučuji připravit salko z polovičního množství.

Autor: Adéla

REKLAMA

Komentáře k receptu
Adéla

29. 1. 2014
15:37

Margarín lze nahradit také kokosovým tukem.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte