úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí ovesné mléko

Domácí ovesné mléko

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí rostlinná mléka
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: 1 díl ovesných vloček
1 díl studené vody
Postup přípravy:

Ovesný nápoj připravuji z ovesných vloček - možno celých i drcených či mletých. Výsledný rozdíl v chuti a kvalitě nápoje jsem nezaznamenala (lze i z obilek ovsu).

Vločky není třeba oproti tvrdým surovinám máčet, příp. pouze chviličku. Proto rovnou můžete smíchat jeden díl studené vody a jeden díl ovesných vloček a ihned mixovat a scedit - k cezení používám dětskou plenku, ale samozřejmě lze i různá sítka, plátýnko či jiné materiály. Jen doporučuji opravdu husté, abyste zamezili průniku pevných částeček do ovesného nápoje.

Takto připravené ovesné mléko můžete skladovat několik dní v ledničce, jen je vždy potřeba ho před použitím řádně promíchat, neboť dochází k oddělování částí dle hustoty.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte