úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí pečený čaj

Domácí pečený čaj

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Nápoje
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 kg ovoce (hrušky, jablka, rybíz, maliny, ostružiny, podle chuti a momentální úrody)
3/4 kg cukru
1-2 lžičky skořice
5 ks hřebíčku
2 citrony
4 ks badyánu
2 dcl rumu (nemusí být)
Postup přípravy:

Do hlubšího pekáče vložíme drobné ovoce, větší nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron), přidáme do pekáče a zasypeme cukrem. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 - 200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme. Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu.

Do hrnečku dáme 1 - 2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na spodu hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.

Je možné kombinovat různé druhy ovoce s různým kořením, podle chuti. 

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte