úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Domácí rybí prsty – bez lepku a mléka

Domácí rybí prsty – bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Na 12-14 ks:
300 g rozmrzlých filetů z treskovitých ryb
3 vrchovaté lžíce DovesFarm univerzální nebo DF samokypřící
3 vrchovaté lžíce bezlepkové strouhanky nebo instantní kaše (kukuřičná příp. rýžová)
1 celé vejce
sůl dle chuti

bezlepková strouhanka na obalení příp. Hraška nebo instantní kaše - kukuřičná příp. rýžová

olej na smažení
Postup přípravy:

Rozmrzlé ryby necháme důkladně na cedníku okapat a semeleme na masovém strojku nebo velmi drobně usekáme v mixéru (pozor potom na důkladné vyčištění).

Mleté maso osolíme, přidáme vejce, mouku a strouhanku. Vytvoříme těstíčko (záleží, jak moc byly ryby mokré – pokud těstíčko nedrží u sebe, je třeba přidat mouku). Z těstíčka tvarujeme prstíky, které obalujeme v kukuřičné strouhance, Hrašce nebo kaši (z těch kaší jsou trošku tvrdší).

Smažíme pomalu ve vrstvě oleje cca 2 - 3 minuty ze všech stran, aby se důkladně propekly. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte