úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dortíky s kokosovým krémem bez lepku a mléka

Dortíky s kokosovým krémem bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto (12 košíčků):
125 g rozehřátého bezmléčného tuku
125 g třtinového cukru
125 g bezlepkové mouky (Jizerky, Schaer Patisserie)
3 vejce + špetka soli (žloutky + bílky zvlášť)
1 rovná polévková lžíce vinného kamene
1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

tuk a kokos na vysypání formiček (pokud nebudete dortíky dělat v silikonových formičkách, nebo rovnou v několika papírových košíčcích)

Krém:
300 g rostlinné smetany ke šlehání, nejlépe KOKOSOVÉ (pokud použijete jinou, je třeba 1/2 kávové lžičky kokosového aroma)
150 g kokosového mléka
2 sáčky Smetafix (Dr.Oetker)
1 rovná polévková lžíce vinného kamene
Postup přípravy:

Z bílků si ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Troubu si vyhřejeme na 170 °C. V míse vymícháme nebo vymixujeme tuk s cukrem a žloutky na světlý krém. Přidáme vanilkový extrakt, mouku a vinný kámen, případně nasekané ovoce. Vše promícháme. Jako poslední opatrně vmícháme sníh.

Těsto plníme do formiček cca do 2/3 (pokud je nutno, tak vymazaných a vysypaných). Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu dortíku suchá. Dortíky necháme úplně vychladnout na mřížce.

Rostlinnou smetanu vyšleháme s cukrem, přidáme aroma a kokosové mléko. Vše zašleháme. Přidáme smetafix a šleháme do konzistence tuhé šlehačky. Krémem naplníme zdobící sáček a vychladlé dortíky zdobíme čepicí krému a dále dle možností a fantazie.

Tip: Do těsta můžete přidat nasekané sušené ovoce (pokud bude sířené, např. meruňky nebo ananas, je třeba ho propláchnout v horké vodě).

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte