úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dušená svíčková s bramborami - bez lepku, mléka, vajec

Dušená svíčková s bramborami - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: vepřová panenka (či hovězí svíčková)
250 ml sojové smetany Provamel
půl bulvy celeru
1 cibule
1 mrkev
3 lžíce oleje
sůl
celý pepř
nové koření
bobkový list
(množství všeho koření dle chuti, já dávám hodně, toto byly 4 velké porce a bylo tam asi 5 bobkových listů, 20 kuliček pepře a 10 nového koření)

brambory
Postup přípravy:

Příprava v tlakovém hrnci: Na oleji osmahneme cibulku, zprudka opečeme maso a vyjmeme ho. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme zpět maso, podlijeme vodou, a přidáme  koření zavázané v pytlíčku. Nemusí se potom pracně vyndávat každá kulička.

Hrnec zavřeme a dusíme podle potřeby. Já cca 20 minut a stačilo by míň. Při hovězím masu je lepší 30 - 45 minut.

Potom odtlakujeme, otevřeme a vyjmeme koření i maso. To si nakrájíme na plátky a  dáme stranou na talířek.

Zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a nalijeme smetanu. Omáčku už v té době nevaříme.

Podáváme s vařeným bramborem, případně s knedlíkem. 

Autor: pavlinasanickou

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte