úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dýňové tymiánové sušenky - bez lepku a mléka

Dýňové tymiánové sušenky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 60 g na drobno nasekané kvalitní bezlepkové uzené šunky (30 do těsta + 30 na posypání)
50 - 60 g Stelly
50 g dýňové mouky (www.bezlepkova.com)
50 g kukuřičného škrobu (příp. bramborový)
1 celé vajíčko + žloutek na potření
1 kávová lžička čerstvého nebo sušeného tymiánu
sůl podle chuti

plech a pečící papír
Postup přípravy:

Mouky smícháme v misce se solí, tymiánem a nasekanou šunkou. Přistrouháme tuk a přidáme vajíčko. Rukama promícháme a uhněteme těsto. Vložíme do igelitového sáčku a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku cca 0,5 cm. Rádélkem vykrájíme trojúheníčky a přeneseme je na plech. Potřeme žloutkem, posypeme zbytkem šunky a pečeme cca 12 minut.

Nejlepší ke sklence dobrého vína ;-)

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte