úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Dýňový perník - bez lepku, mléka, vajec

Dýňový perník - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Perníky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido
130 g rozpuštěného Alsanu
130 g Schär Pattiserie
2 vejce (já dala náhradu vajec Albert free from)
70 g zelené Jizerky
50 g javorového sirupu
50 g agávového sirupu (nebo můžete dát místo výše uvedených sirupů 100g medu, potom ale bude perník hooodně sladký)
30 g jáhlové mouky
2 lžičky vinného kamene nebo 1 kypřící prášek do pečiva
1 lžička perníkového koření Sonnentor
Postup přípravy:

Smíchám si mouku s kypřícím práškem a s perníkovým kořením. Připravím si náhradu vajec dle návodu, nastrouháme dýni a dáme si rozpustit Alsan.

Do větší misky si nastrouháme dýni, přidáme rozpuštěný Alsan a sirupy. Promícháme a přisypeme sypkou směs. Opětovně promícháme a nakonec přidáme náhradu vajec. Vznikne z toho tužší těsto, které dáme do formy vyložené pečícím papírem.

Pečeme v horkovzdušné troubě předehřáté na 175 °C po dobu cca 25 minut.

Hlídáme a zoušíme špejlí - když se nic nelepí, tak je upečeno.

Perník necháme vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky, které pak rozřízneme a namažeme šípkovou marmeládou.

Pokud budete péct v menší a vyšší formě, tak můžete nejdříve rozkrojit vychladlý perník, namazat marmeládou a pak krájet na malé kousky. Já ho měla celkem nízký, tak proto jsem zvolila opačný postup, aby se mi nerozlámal.

Autor: Michaela

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte