úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Estonský kringel v dietní úpravě

Estonský kringel v dietní úpravě

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 40 min
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 20 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
600 g hladké mouky
250 ml rýžového mléka
50 g vanilkové HRAŠKY (cca 1 vrchovatá polévková lžíce)
50 g rozpuštěného rostlinného tuku
40 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru
1 lžička soli

Náplň:
100 g rozpuštěného rostlinného tuku
10 lžic cukru krupice
3 lžičky mleté skořice
Postup přípravy:

Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme suché přísady, přilijeme vychladlé rozpuštěné máslo a kvásek. Vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinku vykynou.

Poté těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na obdélníkový plát, vysoký cca 1 cm. Plát potřeme rozpuštěným tukem a posypeme cukrem se skořicí. Pevně zavineme do rolády. Tuto roládu podélně prostředkem rozkrojíme a obě půlky do sebe zamotáme jako cop ze dvou pramenů (jako vršek na vánočku). Cop spojíme do věnce a opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě chvíli vykynout.

Pečeme na 180 st. cca 20 minut do zlatova.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte