úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Falešné listové těsto - skořicoví šnečci

Falešné listové těsto - skořicoví šnečci

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 27 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 400 g hladké mouky
250 g rostlinného tuku
1 hrnek rostlinného mléka
špetka soli

tři lžíce cukru
dvě lžičky skořice
dvě lžičky rostlinného tuku
Postup přípravy:

Rostlinný tuk si necháme zamrazit (pokud ho tak neskladujeme trvale, tak stačí 30 minut). Mouku promícháme se solí.

Mražený tuk nastrouháme na hrubo. Během strouhání ho namáčíme do mouky, aby se tolik nelepil a lépe strouhal.

Vločky tuku vmícháme do mouky. Nesmíme hníst, pouze prohazujeme, aby zůstaly tukové hrudky. Ty se při pečení rozpustí a utvoří falešné lístkování.

Za pomoci vidličky prohazujeme a postupně opatrně vmícháváme mléko, dokud se nespojí s moukou. Opatrně stlačíme do jednoho kusu. OPĚT NESMÍME HNÍST.

Těsto necháme asi třicet minut uležet na chladném místě. Používáme jako klasické listové těsto.

Šneci: Rozválíme těsto na plát, potřeme  rozpuštěným rostlinným  tukem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí (v pořádné vrstvě, tak, aby nezůstalo nezakryté místo). Plát svineme do rolády a opatrně nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Ty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem řeznou stranou dolů.
Pečeme na 220 st. do zlatova.

 

 

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...