úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Francouzský ovocný koláč bez lepku a mléka

Francouzský ovocný koláč bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto 1:
160 g Jizerky
140 g Alsanu nebo Stelly
2 žloutky
70 g cukru moučka
30 g Schär Pattiseria
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronového cukru
špetka soli
trochu mouky na rozválení těsta

Těsto 2:
3 žloutky
3 bílky
80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
60 g třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy

ovoce (maliny + borůvky; maliny + bílý rybíz)
Postup přípravy:

Nejlépe den předem uděláme těsto č.1. Pak rozválíme do formy 24 x 24 cm, propícháme vidličkou a vložíme do lednice.

Mezitím uděláme těsto č. 2: žloutky vymícháme s cukrem do světlé pěny, přidáme mandle a zamícháme. Opatrně spojíme s vyšlehanými bílky, citronovou šťávou a nakonec vmícháme ovoce. Těsto č. 2 vlijeme do těsta č. 1 a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 30 - 40 minut  (pokud možno ne horkovzduch). Po upečení necháme vychladnout. Můžeme podávat s vanilkovou omáčkou.

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte