úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Grilované čerstvé mango se smetanou - bez lepku, mléka a vajec

Grilované čerstvé mango se smetanou - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Cca pro 2 osoby (2 zapékací misky):

1/2 čerstvého sladkého manga
cca 125 - 150 ml sójové smetany na vaření
pár kapek limetkové šťávy
pár kapek rumu (nemusí být)
kůra z chemicky neošetřené limetky
špetka mletého kardamonu
špetka sušeného zázvoru
hnědý cukr
kousek tuku - Alsanu, Provamel tuku, nebo kdo snese Ghí
Postup přípravy:

Rozpálíme gril v troubě na cca 250 stupňů.

Mango omyjeme, osušíme, škrabkou oloupeme a nakrajíme na menší kousky. Vložíme je do zapékacích misek. Sójovou smetanu smícháme s limetkovou šťávou, kůrou, kořením, případně i rumem (já dala opravdu jen pár kapek) a nalijeme na mango (nemělo by úplně plavat ve smetaně, ale zase by nemělo být smetany málo). Hojně posypeme třtinovým cukrem a nahoru položíme kousek tuku. Vložíme pod gril a cca 3 - 4 minuty necháme zapéct.

Po vytažení necháme ještě cca 2 minuty odpočívat, posypeme trochou bazalky nebo máty a podáváme. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte