úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Halušky se zelím a uzeným

Halušky se zelím a uzeným

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 6 větších brambor
350 g mouky Schär Mix it
2 vejce
sůl

500 g kysaného zelí
150 g uzeného masa
1 cibule
sádlo nebo olej
cukr





Postup přípravy:

Nejdříve si nastrouháme brambory na jemnějším struhadle, osolíme je a přidáme vejce a mouku. Vše dobře zamícháme a uděláme těsto na halušky. Vzniklé tužší, ale tekoucí, těsto protlačíme přes cedník na noky do vařící osolené vody a vaříme je v ní zhruba 5 minut – záleží také na velikosti halušek. Hotové halušky plavou na hladině. Po uvaření scedíme, propláchneme lehce studenou vodou a necháme chvíli okapat.

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme nejlépe do pekáče smažit na sádlo nebo olej. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme nakrájené uvařené uzené maso. Chvíli restujeme, pak přidáme zelí (dochutíme podle potřeby na sladko-kyselo) a nakonec okapané halušky a vše na ohni promícháme. Příp. ještě dochutíme a podáváme.

Autor: MaruškaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte