úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Honzovy buchty - bez mléka

Honzovy buchty - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Ingredience: Dávka zhruba na 80 buchet, tj.dva velké plechy):
1 kg hladké mouky
1/2 l rostlinného mléka mléko (dala jsem vodu a sušený nápoj Zajíc, ale lze nahradit mlékem sojovým, mandlovým, ovesným…)
200 g Hery (v příp. bzmléčné diety např. Stelly)
200 g cukru moučka
60 g droždí (nejlépe klasické ručně balené, to kyne nejlépe)
1 žloutek
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Nejprve si uděláme kvásek z droždí a trochy teplého mléka (asi 200 ml) a lžičky cukru. Necháme vykynout na teplém místě asi 10 - 15min.

Tuk ušleháme se žloutkem a cukrem. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko (400 ml) a kvásek. Vymícháme těsto (pomohla jsem si robotem) a necháme u radiátoru kynout – mně stačila hodinka, aby toho byla plná mísa.

Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále, nařežeme na dílky a ty plníme povidly (možno plnit tvarohem, makem...).

Zabalíme do kuliček. Pozor, aby byly dobře zadělané.

Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Kousíček od sebe. Jak nakynou, stejně se spojí ;-).

Před pečením potřeme olejem. 

Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. cca 20min – já to příště vytáhnu po 15min, zespod už byly trošku moc upečené ;-).

Autor: Irena Šťastná

REKLAMA

Komentáře k receptu
Peťa

14. 2. 2015
13:32

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte