úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Houbová nádivka - bez lepku, mléka, vajec

Houbová nádivka - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: bezlepkové pečivo (starší, ne zcela povedené)
domácí sójové mléko
hlíva, žampiony
červená cibule
vyšlehaný nálev z cizrny (namísto bílků)
sádlo
pažitka
1/2 prášku do pečiva (namísto vajec)
česnek
sůl
kmín
muškátový oříšek

Postup přípravy:

Pečivo si namočíme do domácího sójového mléka. Raději méně, než více, abychom nemuseli dohušťovat ;-). Přidáme koření, prolisovanný česnek a prášek do pečiva.

Na sádle si osmažíme červenou cibulku nakrájenou na malé kostičky a na ní osmahneme nakrájené žampiony a hlívu. Použít samozřejmě můžeme i lesní houby a nádivka bude mít hnedka vyšší level ;-).

Smícháme obě části a příp. dochutíme.

Ušleháme si sníh z cizrny a opatrně vmícháme do připravené syrové nádivky. Opět můžeme dochutit a hlavně dohustit - je-li třeba, používám bezlepkovou strouhanku.

Vlijeme do vymazané zapékací nádoby a pečemě do zezlátnutí.

Podáváme s pečeným kuřetem. Ale klidně lze i samotnou, pouze s kyselou okurkou ;-).

 

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte