úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Houbová omáčka s trochou kopru - bez lepku a mléka

Houbová omáčka s trochou kopru - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: lesní houby (lze i použít žampiony či hlívu, ale chuť nebude taková)
sojová smetana Provamel
sojové mléko (příp. jiné rostlinné či voda)
rostlinný tuk bez mléka (já Stella)
trocha bezlepkové mouky na zahuštění
ideálně čerstvý, příp. mražený kopr
drcený kmín
sůl
cukr
ocet
Postup přípravy:

Na másle zlehka osmahneme na malé kousky nakrájené houby. Osolíme a okořeníme drceným kmínem. Podlijeme trochou vody, přidáme kopr nasekaný na drobé kousky a podusíme. Po pár minutách jsou houby skoro měkké. V tuto chvíli dochutíme základ omáčky solí, cukrem a octem. Výsledek může být lehce "pikantnější", neboť budeme ještě zjemňovat a zahušťovat.

Ve vyšší misce si rozmícháme sojovou smetanu s rostlinným mlékem a bezlepkovou moukou. připravíme si tzv. záklechtku, kterou vlijeme do vařícího základu omáčky. Sledujeme, jak "houbovka" houstne a dle toho buď ještě trochu zahustíme, příp. doředíme rostlinným mlékem.

Omlouvám se, že nejsem schopná uvést gramáže, ale vařím od oka. a Empiricky ověřuji nejen konzistenci, ale i chuť ;-).

Tato omáčka je nejlepší s bramborem, příp. s knedlíkem. Já sama ji ráda vařím hodně hustou a jím kllidně "bez ničeho" :-D.

Kdo může, doporučuji podávat s vajíčkem uvařeným natvrdo.

Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte