úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hovězí líčka na víně

Hovězí líčka na víně

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: hovězí líčka (asi 800 g)
cibule
mrkev
petržel
sladší červené víno (asi 3 dcl)
libovolný vývar
sůl
pepř
bobkový list
nové koření

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, osmažíme. Když se maso zatáhne, dáme stranou a ve výpeku osmažíme cibuli, až zesklovatí. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, koření. Chvíli restujeme, vrátíme maso, přidáme víno. Necháme víno vyvařit, nalijeme vývar a vaříme maso do měkka. Po uvaření maso vyndáme, rozmixujeme omáčku, případně zahustíme bezlepkovou moukou.

Jako přílohaje  nejlépší bramborová kaše, případně brambory či rýže.

Autor: voki

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte