úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hranatý chléb s mákem

Hranatý chléb s mákem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g Schär „Mix it! Universal“
450 ml teplé vody
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
1 – 2 čajové lžičky cukru
1 čajová lžička soli
7 g sušeného droždí

2 polévkové lžíce máku na posypání
pečicí papír nebo tuk na vymazání formy
Postup přípravy:

Smícháme v míse mouku se solí, droždím a cukrem (sůl nikdy nesypeme přímo na droždí!). Přidáme teplou vodu a hněteme 2 – 3 minuty, dokud nevznikne homogenní těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme několik čajových lžiček vody. Těsně před koncem míchání přidáme olej.

Hotové těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Formu naplníme jen do poloviny, protože těsto při pečení zdvojnásobí svůj objem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout cca 40 minut. Do předehřáté trouby vložíme malý žáruvzdorný hrnek s vodou (aby se v troubě tvořila pára).

Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, potřeme bochník lehce vodou, posypeme mákem a vložíme do trouby. Chléb pečeme při 200 – 220 °C zhruba 35 – 40 minut. Před vytažením z trouby zkontrolujeme špejlí, jestli je chléb dobře propečený. Horký chléb ihned vyjmeme z formy, aby z něj mohla snadno uniknout pára.

Recept přinesl:

Značka Schär, výrobce bezlepkových potravin vysoké kvality a skvělé chuti.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte