úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hraškové řízky - bez lepku, mléka, vajec

Hraškové řízky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: S masem
Štědrovečerní večeře
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: kuřecí prsa
polohrubá kukuřičná mouka
sůl

Hraška
voda
koření na kuře

bezlepkové lupínky

olej na smažení
Postup přípravy:

Kuřecí prsa (či jakékoliv jiné maso, včetně ryby) lehce osolíme a obalíme v bezlepkové mouce - já použila polohrubou kukuřičnou.

Z Hrašky - buď můžete přímo použít pikantní, určenou na obalování, příp. nemáte-li doma, jako já, lze samozřejmě i normální a dochutit ji jakýmkoliv kořením (já na kuře) a vody si připravte těstíčko.

Maso obalené v mouce ponořte do těstíčka a snažte se, aby vám ho na mase co nejvíce zůstalo ;-). Ihned vložte do rozpáleného oleje, příp. ještě můžete obalit v nadrcených lupíncích, a smažte dozaltova. Těstíčko z Hrašky se vůbec nepřipalovalo a řízky se smažily krásně. Část obalená v lupíncích se musela dělat pomaleji.

Obě varianty byly výborné!

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte