úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hráškový krém s kopřivou a medvědím česnekem - bez lepku, mléka i vajec

Hráškový krém s kopřivou a medvědím česnekem - bez lepku, mléka i vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Polévky
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Ingredience: 1 l vody
1 balení mraženéhozeleného hrášku cca 450 g
100 - 150 ml rýžové smetany
1 kostička zeleninového bujónu Alnatura nebo Würzel
hrst kopřivových lístků z mladých kopřiv
4 větší listy medvědího česneku + na ozdobu
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
špetka muškátového oříšku (nemusí být)
Postup přípravy:

Přivedeme k varu vodu s rozdrobenou kostičkou bujónu a přisypeme mražený hrášek. Vaříme do změknutí. Mezitím si spaříme kopřivy horkou vodou, necháme 1 minutu a pak je propláchneme vodou ledovou. Okapeme na sítku a nasekáme, taktéž i medvědí česnek.

Vývar s hráškem odstavíme po uvaření z plamene, přidáme kopřivy a medvědí česnek, přilijeme smetanu a umixujeme ponorným mixérem na hladký krém, který je dobré přecedit přes síto. Někdo to nepotřebuje a slupky z hrášku mu nevadí. Zbytky slupek na sítku lze využít jako suroviny pro hráškovou pomazánku nebo pesto.

Přecezený krém dochutíme solí, bílým pepřem a příp. muškátovým oříškem. Podáváme s bezlepkovými krutonky.

Tip: Pokud krém ohříváte, pak prosím opatrně a pomalu, aby se rostlinná smetana nesrazila.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte