úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hruškové kapsy

Hruškové kapsy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Ingredience: 400 g hladké mouky
300 g tuku na pečení (např. Stella)
250 g tvarohu
100 g cukru



1 kg hrušek (nebo jablek)
1/2 balíčku vanilkového pudinku
1 dcl studené vody
med (nebo cukr)
skořice, mletý hřebíček, badyán
Postup přípravy:

Z tuku, tvarohu, cukru a mouky vypracujeme tužší těsto. Zabalené ho dáme odpočinout alespoň na hodinku do lednice.
Mezitím si připravíme hruškovou náplň. Hrušky oloupeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci podlijeme trochou vody a podusíme. Přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve studené vodě. Necháme problublat, aby směs zhoustla. Poté odstavíme a dochutíme medem nebo cukrem a kořením podle chuti. Necháme vychladnout.

Z těsta vyválíme plát, který rozdělíme  na 16 čtverců. Na každý nandáme hruškovou náplň a zavineme jako štrůdl. Navrchu několikrát prořízneme. Potřeme studenou vodou.

Pečeme na 180 st. asi 15 - 20 minut dozlatova.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte