úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Hruškový štrůdl - bez lepku a vajec

Hruškový štrůdl - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Dezerty a moučníky
Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
100 g kaše Nutrilon
70 g bílého jogurtu
70 g palmového tuku (případně jiného rostlinného)
60 g bezlepkové mouky (Unimix apod.)
špetka soli


Náplň:
1 hruška nastrouhaná najemno
1 bezlepkový pudink
skořice
Postup přípravy:

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme kaši i mouku, aby těsto nebylo příliš řídké. Těsto bude trochu lepit, hůř se zpracovává, ale výsledek stojí za to. Těsto necháme v lednici odležet 30 minut. 

Suroviny na náplň si smícháme zvlášť v misce. 

Těsto vyválíme na placku, potřeme náplní a opatrně zabalíme. Pečeme při 160 stupních asi 30 minut. Pokud chceme mít lepší výsledek, uděláme do zapékací mísy 1 vrstvu těsta, 1 vrstvu náplně a nahoru opět těsto. Ušetříme si práci s motáním závinu. 

Výsledek je výborný. Čas přípravy je včetně uložení těsta do ledničky, motání štrůdlu a pečení. 

Autor: jana.mikusova9

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte