úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Indický chléb Naan

Indický chléb Naan

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 40 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 g hladké mouky
170 g bílého sojagurtu
1 – 2 lžičky soli
1 – 2 lžičky olivového oleje
1 lžička kypřícího prášku do pečiva

rozpuštěné česnekové máslo na potření
Postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme nelepivé těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout.

Z těsta vytvoříme bochánky, z nich vyválíme tenké placky a buď pečeme z obou stran v troubě, nebo nasucho na pánvičce.

Po upečení potřeme rozpuštěným máslem, lze ho i ochutit, např. česnekem, příp. můžeme posypat bylinkami, drceným kmínem apod.

Podáváme k různým pokrmům nejen indické kuchyně.

Osobní zkušenost: Poprvé jsem připravovala jen z poloviční dávky. připravila si 3 placky a smažila nasucho na pánvičce, potírala česnekovým máslem. Výsledek mne až překvapil, moc dobré to bylo!

 

Autor: Peta 77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte