úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Italské placaté kynuté chleby bez lepku, mléka a vajec

Italské placaté kynuté chleby bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 17 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 330 g bezlepkové mouky Schaer mix B nebo Jizerka + 1 kávová lžička do kvásku
cca 330 ml teplé vody nebo rostlinného mléka (kdo může dá si kravské)
1 polévkové lžíce sekaného rozmarýnu nebo oregána
1 polévková lžíce olivového oleje do těsta + 1 na potření
1 kávová lžička krupicového cukru
1 kávová lžička soli
1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker

hrubá sůl na posypání
pečící papír
Postup přípravy:

1. Ohřejeme celý objem tekutiny na 25 - 30 °C (více NE, spařili bychom kvasnice). Rozmícháme v ní sušené droždí, cukr a lžičku bezlepkové mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2. Do mísy odvážíme mouku, přidáme sůl, koření a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek. Vařečkou či v robotu s hnětacím hákem krátce promícháme v řidší hladké těsto. Necháme na teplém místě kynout cca 30 minut (těsto by mělo přibližně zdvojnásobit objem). Mezitím nahřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečícím papírem.

3. Do těsta přidejte polévkovou lžíci olivového oleje a znovu krátce prohněťte. Z vzniklého vláčného těsta vytvarujte na plech pomoučenou nebo navlhčenou rukou placku o výšce cca 1 cm. Potřete lžící olivového oleje a posypte hrubou solí. Ve vyhřáté troubě pečte cca 20 minut nebo do zlatavého zbarvení. Po vychladnutí krájíme na obdélníky. Jíme samotné nebo plníme tím, co máme rádi.

Tip: Do těsta můžete přidat sušená posekaná rajčata a kousky pršutu či Schwarzwaldské šunky. Povrch je možné posypat černými olivami. Kdo může mléko, může si posypat povrch parmezánem a nechat zapéct.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

30. 7. 2015
20:44

Pro: BeaTak to jsme moc rádi, že se recept osvědčil! A autorka ještě určitě více ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Bea

26. 7. 2015
13:27

Konečně chuťově vynikající bezlepkové pečivo. Pečeno z mouky Jizerky, mandlového mléka a přidáno oregano.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...