úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Italské placaté kynuté chleby bez lepku, mléka a vajec

Italské placaté kynuté chleby bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 20 min
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 15 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 330 g bezlepkové mouky Schaer mix B nebo Jizerka + 1 kávová lžička do kvásku
cca 330 ml teplé vody nebo rostlinného mléka (kdo může dá si kravské)
1 polévkové lžíce sekaného rozmarýnu nebo oregána
1 polévková lžíce olivového oleje do těsta + 1 na potření
1 kávová lžička krupicového cukru
1 kávová lžička soli
1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker

hrubá sůl na posypání
pečící papír
Postup přípravy:

1. Ohřejeme celý objem tekutiny na 25 - 30 °C (více NE, spařili bychom kvasnice). Rozmícháme v ní sušené droždí, cukr a lžičku bezlepkové mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.

2. Do mísy odvážíme mouku, přidáme sůl, koření a promícháme. Přidáme vzešlý kvásek. Vařečkou či v robotu s hnětacím hákem krátce promícháme v řidší hladké těsto. Necháme na teplém místě kynout cca 30 minut (těsto by mělo přibližně zdvojnásobit objem). Mezitím nahřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečícím papírem.

3. Do těsta přidejte polévkovou lžíci olivového oleje a znovu krátce prohněťte. Z vzniklého vláčného těsta vytvarujte na plech pomoučenou nebo navlhčenou rukou placku o výšce cca 1 cm. Potřete lžící olivového oleje a posypte hrubou solí. Ve vyhřáté troubě pečte cca 20 minut nebo do zlatavého zbarvení. Po vychladnutí krájíme na obdélníky. Jíme samotné nebo plníme tím, co máme rádi.

Tip: Do těsta můžete přidat sušená posekaná rajčata a kousky pršutu či Schwarzwaldské šunky. Povrch je možné posypat černými olivami. Kdo může mléko, může si posypat povrch parmezánem a nechat zapéct.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

30. 7. 2015
20:44

Pro: BeaTak to jsme moc rádi, že se recept osvědčil! A autorka ještě určitě více ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Bea

26. 7. 2015
13:27

Konečně chuťově vynikající bezlepkové pečivo. Pečeno z mouky Jizerky, mandlového mléka a přidáno oregano.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte