úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečné koblížky bez lepku a vajec

Jablečné koblížky bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 200 g bezlepkové mouky Jizerka (a něco na podsypání)
1 velké jablko
100 ml mléka
30 g másloa nebo jiného rostlinného tuku
10 g cukru krupice
10 g droždí
špetka soli
špetka skořice

olej na smažení
skořicový cukr na obalování


Postup přípravy:

Uděláme kvásek - do hrnku nalijeme vlažné mléko, přidáme lžičku cukru, droždí, promícháme a zakryjeme. Do mísy dáme Jizerku, zbytek cukru, sůl, špetku skořice a promícháme. Pak přilijeme hotový kvásek a nakonec rozpuštěné a zchladlé máslo nebo rostlinný tuk. Umícháme vláčné těsto a nakonec do něj přidáme na malé kostičky nakrájené jablko. Těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 40 minut kynout na teplém místě. 

Vykynuté těsto zpracujeme a rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Skleničkou vykrojíme kolečka (já mám raději menší, takže jsem použila skleničku od přesnídávky), koncem vařečky mužeme udělat i důlek uprostřed, ale to není nutné. Koblížky skládáme na pomoučený vál, zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 5 - 7 minut odpočívat.

Zatím rozpálíme v hluboké pánvi nebo kastrůlku olej na smažení  a postupně smažíme koblížky z obou stran dozlatova. Jakmile jsou hotové, přendáme je na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Necháme 5 - 10 minut vychladnout a pak obalíme ve skořicovém cukru. 

Poznámka:

Při smažení pokládejte koblížky do oleje tou stranou, která ještě chvilku kynula, přikryjte pánev nebo kastrulek pokličkou a po obrácení koblížků už nepřikrývejte. 

Dobrou chuť.

 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte