úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečné muffinky bez lepku a mléka

Jablečné muffinky bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Muffiny
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 2větší jablka
120 g rýžové mouky polohrubé
100 g Alsanu (rozpuštěného a zchladlého)
2 vejce vel.M
70 g třtinového cukru
50 ml agávového sirupu
20 g jáhelné mouky
1 lžíce kokosové mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky kardadomu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
špetka soliš
špetka rozdrceného hřebíčku (rozdrtíme hlavičky, cca 5 hřebíčků)



Postup přípravy:

V míse smícháme všechny sypké ingredience kromě třtinového cukru. V jiné míse vyšleháme zchladlý tuk s třtinovým cukrem a agávovým cukrem. Postupně zašleháváme vejce, pak sypké ingredience a nakonec nahrubo nastrouhaná jablíčka (i se šťávou vzniklou při strouhání). Vložíme do košíčků na muffiny a pečeme cca 20 - 25 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte