úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečný dort - bez lepku, mléka, vajec

Jablečný dort - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
1 hrnek hladké rýžové mouky
100 ml sojové smetany provamel soya cuisine
70 ml slunečnicového oleje
60 ml studené vody
60 ml pomerančové šťávy
2 lžíce tapiokové mouky
1 lžíce kokosové mouky
1 lžíce bezlepkového vanilkového pudinkového prášku
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jablečného octa
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky xanthanu
špetka soli

tuk na vymazání formy 20cm

Jablečná náplň:
3 oloupaná a nastrouhaná jablka
2 lžíce agávového sirupu
1 lžička škrobu
skořice
kardamon
hřebíček

Vanilková náplň:
1 vychlazená plechovka kokosového mléka(použijeme jen tuhou část)
250 ml sojového vanilkového mléka
3 lžíce sojové smetany Provamel
40 g cukru
25 g bezlepkového vanilkového pudinku
25 g Alsanu
3 plátky želatiny


Postup přípravy:

Korpus: Nejprve smícháme suché ingredience a poté postupně přidáváme ingredience tekuté.  Pokud se vám zdá těsto příliš hutné, můžete naředit ještě přidáním pomerančovové  šťávy. Pečeme cca 18 - 20 minut při 175 stupních. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout. 

Jablečná náplň: Nastrouhaná jablíčka se skořicí, kardamonem, hřebíčkem a agávou podlijeme troškou vody a podusíme. Zahustíme škrobem a necháme vychladnout. Pak navrstvíme na vychladlý korpus.

Vanilková náplň: Z vanilkoveho sojového mléka, cukru a sojové smetany uvaříme pudink a odstavíme. Vmícháme Alsan a rozpustíme v pudinku i plátkovou želatinu, kterou jsme nechali cca 5 -10 minut nabobtnat ve studené vodě. Pudink necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme tuhou část vychlazeného obsahu kokosového mléka. Část si necháme stranou na potření dortu a zbytek vmícháme do vychladlého pudinku.

Krém navrstvíme na jablka a jako poslední vrstvu dáme odložené vyšlehané kokosové mléko. Necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte