úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečný štůdl - bez lepku a mléka

Jablečný štůdl - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 300 g mouky White self-raising (Doves Farm)
200 g hladké kukuřičné mouky
2 středně velká jablka
150 g mouky Jizerka
120 ml sójové smetany Provamel
120 g tuku Stella
2 vejce

na dochucení dle libosti:
rozinky
skořice
vlašské ořechy
moučkový či vanilkový cukr
Postup přípravy:

Ze všech  uvedených ingrediencí (kromě jablek) vypracujeme těsto, které necháme vychladit v lednici a následně ho vyválíme na obdélník o rozměrech cca 15 * 30 cm. Do středu poklademe na jemno nakrájená jablka, rozinky, skořici, popřípadě cukr a ořechy - dle chuti. Okraje těsta stáhneme do středu a uprostřed spojíme.

Pečeme v troubě rozehřáté na cca 180 stupňů asi 30 minut.

Na závěr můžeme posypat moučkovým či vanilkovým cukrem.

Autor: bobinka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty