úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablečný štůdl - bez lepku a mléka

Jablečný štůdl - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 300 g mouky White self-raising (Doves Farm)
200 g hladké kukuřičné mouky
2 středně velká jablka
150 g mouky Jizerka
120 ml sójové smetany Provamel
120 g tuku Stella
2 vejce

na dochucení dle libosti:
rozinky
skořice
vlašské ořechy
moučkový či vanilkový cukr
Postup přípravy:

Ze všech  uvedených ingrediencí (kromě jablek) vypracujeme těsto, které necháme vychladit v lednici a následně ho vyválíme na obdélník o rozměrech cca 15 * 30 cm. Do středu poklademe na jemno nakrájená jablka, rozinky, skořici, popřípadě cukr a ořechy - dle chuti. Okraje těsta stáhneme do středu a uprostřed spojíme.

Pečeme v troubě rozehřáté na cca 180 stupňů asi 30 minut.

Na závěr můžeme posypat moučkovým či vanilkovým cukrem.

Autor: bobinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte