úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jablková bábovka bez vajec

Jablková bábovka bez vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 5 min
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotilo 22 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 2 hrnky hrubé mouky
1 hrnek hladké celozrnné špaldové mouky
2 velká nebo 4 malá jablka
šťáva z půlky citronu
3/4 hrnku přírodního cukru
1 lžička mleté skořice
1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček kypřicího prášku (asi 1 vrchovatá lžíce)
1 hrnek teplé vody nebo rostlinného mléka
1/2 hrnku oleje
špetka soli
hrst rozinek (nemusí být)
tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Jablka si oloupeme a zbavíme jadřinců. Nahrubo je nastrouháme do misky a zalijeme citrónovou šťávou, aby nehnědla.

Troubu si předehřejeme na cca 165 °C.

Ve větší míse si v teplé vodě nebo v teplém rostlinném mléce rozpustíme cukr. Nejlepší je elektrický šlehač. 

Přidáme mouky s práškem do pečiva a pudinkem, jablka, olej, skořici, sůl, případně rozinky a uhněteme hustější těsto.

V závislosti na šťavnatosti jablek možná bude potřeba přidat trochu mouky nebo naopak tekutiny. Těsto by mělo o něco hustější než na obyčejnou vaječnou bábovku. 

Přelijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme zhruba 45 minut (dle typu trouby a výšky těsta), dokud bábovka nezezlátne. Propečenost kontrolujeme špejlí. 

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte