úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 400 ml ovesného mléka OATLY natural
200 g mouky Schär Mehl Farine
100 g jáhelné mouky
2 vejce
trocha rozinek
1 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
20 g čerstvého droždí
špetka soli

olej na vymazání lívanečníku

domácí jahodová marmeláda na potření
rostlinná šlehačka a čerstvé jahody na ozdobu
Postup přípravy:

Z trochy mléka a mouky, špetky soli, cukru a droždí si umícháme kvásek, který necháme vzejít.

Zbylé mléko, vejce, vanilkový cukr, rozinky a mouky promícháme, přidáme připravený kvásek a necháme těsto cca 45 - 60 minut v teple kynout.

Vykynuté těsto lijeme na rozpálený a vymazaný lívanečník a smažíme z obou stran.

Hotové lívance podáváme potřené marmeládou a ozdoobené čerstvými jahodami a šlehačkou, příp. čímkoliv jiným dle chuti, zvyklostí a zdravotních možností ;-).

Tip: Pro ozvláštnění lze připravit i "dánské lívance", které se připravují tak, že se nejprve nalije část těsta, na něj se po chvíli položí ovoce a zalije se zbytkem těsta. Výsledkem by měly být palačinkové "kuličky", což se ale mne osobně zrovna moc nevedlo :-D.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...