úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 400 ml ovesného mléka OATLY natural
200 g mouky Schär Mehl Farine
100 g jáhelné mouky
2 vejce
trocha rozinek
1 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
20 g čerstvého droždí
špetka soli

olej na vymazání lívanečníku

domácí jahodová marmeláda na potření
rostlinná šlehačka a čerstvé jahody na ozdobu
Postup přípravy:

Z trochy mléka a mouky, špetky soli, cukru a droždí si umícháme kvásek, který necháme vzejít.

Zbylé mléko, vejce, vanilkový cukr, rozinky a mouky promícháme, přidáme připravený kvásek a necháme těsto cca 45 - 60 minut v teple kynout.

Vykynuté těsto lijeme na rozpálený a vymazaný lívanečník a smažíme z obou stran.

Hotové lívance podáváme potřené marmeládou a ozdoobené čerstvými jahodami a šlehačkou, příp. čímkoliv jiným dle chuti, zvyklostí a zdravotních možností ;-).

Tip: Pro ozvláštnění lze připravit i "dánské lívance", které se připravují tak, že se nejprve nalije část těsta, na něj se po chvíli položí ovoce a zalije se zbytkem těsta. Výsledkem by měly být palačinkové "kuličky", což se ale mne osobně zrovna moc nevedlo :-D.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte