úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Jáhelné lívance s ovesným mlékem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 400 ml ovesného mléka OATLY natural
200 g mouky Schär Mehl Farine
100 g jáhelné mouky
2 vejce
trocha rozinek
1 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový cukr
20 g čerstvého droždí
špetka soli

olej na vymazání lívanečníku

domácí jahodová marmeláda na potření
rostlinná šlehačka a čerstvé jahody na ozdobu
Postup přípravy:

Z trochy mléka a mouky, špetky soli, cukru a droždí si umícháme kvásek, který necháme vzejít.

Zbylé mléko, vejce, vanilkový cukr, rozinky a mouky promícháme, přidáme připravený kvásek a necháme těsto cca 45 - 60 minut v teple kynout.

Vykynuté těsto lijeme na rozpálený a vymazaný lívanečník a smažíme z obou stran.

Hotové lívance podáváme potřené marmeládou a ozdoobené čerstvými jahodami a šlehačkou, příp. čímkoliv jiným dle chuti, zvyklostí a zdravotních možností ;-).

Tip: Pro ozvláštnění lze připravit i "dánské lívance", které se připravují tak, že se nejprve nalije část těsta, na něj se po chvíli položí ovoce a zalije se zbytkem těsta. Výsledkem by měly být palačinkové "kuličky", což se ale mne osobně zrovna moc nevedlo :-D.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...