úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahelník s kokosem - bez lepku, mléka, vajec

Jahelník s kokosem - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Řezy
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 600 ml rostlinného mléka (rýžové)
150 g jáhel
100 g rybízové marmelády
80 g strouhaného kokosu
hrst rozinek
50 g quinoy
6 lžic instatní jáhlové kaše
2 lžíce rýžové mouky
40 g cukru
1 lžíce kokosového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky vinného kamene
1 lžička psyllia rozmíchaná v 50 ml vody

na vymazání a vysypání pekáčku:
Alsan
kukuřičná krupice
Postup přípravy:

Jáhly a quinou propláchneme vroucí vodou, abychom z quinoy odstranili hořkou chuť. Dáme do hrnce s rýžovým mlékem a rozvaříme téměř na kaši. Mezitím si necháme nabobtnat psyllium ve vodě. Když máme jáhly s quinoou rozvařené, tak přidáme rybízovou marmeládu, propláchnuté rozinky, psyllium a vše promícháme. Do misky si připravíme sypké suroviny, které zamícháme do kaše.

Pekáček vymažeme  Alsanem a vysypeme kukuřičnou krupicí. Kašovitou hmotu dáme do vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C a klasickém pečení cca 45 minut.  Po upečení necháme vychladnout (líp se krájí) a můžeme podávat třeba se šlehačkou. Ale dá se to jíst i teplé, stejně, jako rýžový nákyp ;-).

Místo kokosu se dá použít mletý mák, oříšky, různé druhy ovoce (u šťavnatějších druhů pozor na množství tekutin, které se tepelnou úpravou zvýší).

Autor: Michaela

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte