úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhlové halušky s kedlubnovým zelím - bez lepku, mléka, vajec

Jáhlové halušky s kedlubnovým zelím - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Bez masa
Jáhly
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: halušky:
125 ml vody
5 lžic hladké jáhelné mouky
1 lžíce maniokové mouky
1 kávová lžička guarové gumy
1 kávová lžička kurkumy
sůl

kedlubnové zelí:
1 nahrubo nastrounaná kedlubna
1 malá cibulka
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme kedlubnové zelí. Na lžíci oleje zpěníme cibulku a přidáme nastrouhanou kedlubnu. Mícháme, dokud kedlubna nebude mít karamelovou barvu. Dochutíme solí a pepřem, odstavíme.

Do misky si připravíme všechny sypké suroviny na halušky a zalijeme je vodou. Vše zamícháme. Uvaříme si vodu v hrnci a přes sítko na halušky "dopravíme" těsto do vaříci vody. Když halušky vyplavou, vaříme maximálně minutu. Halušky scedíme. Scezené halušky přidáme do teplého kedlubnového zelí a zamícháme.

Dobrou chuť :-)

Autor: Rita

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte