úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhlové karbanátky - bez lepku, mléka, vajec

Jáhlové karbanátky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Jáhly
S masem
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Varianta č.1:
mleté maso
jáhly
pikantní Hraška
cibule osmažená na sádle
sůl
pepř
sojová omáčka

Varianta č.2:
mleté maso
jáhly
pikantní Hraška
houby
sádlo
příp. jáhlová mouka na zahuštění
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
česnek

olej na smažení
Postup přípravy:

Nejprve si připravíme jáhly. Zkoušela jsem nejprve opražit na sucho na pánvi, místo propláchnutí horkou vodou, což dělám jindy. Přiznám se, že jsem rozdíl nepoznala.

Jáhly jsem si rozdělila do dvou misek. Do obou přidala mleté maso a Hrašku nahrazující dvě vejce.

Varianta č.1: Na sádle jsem si osmažila cibulku dozlatova a taktéž přidala do misky. Osolila, přidala pepř a sojovou omáčku. Pořádně jsem směs promíchala a dala "ztuhnout" do ledničky, aby placičky lépe držely.

Varianta č.2: Houby jsem podusila do změknutí na sádle a okořenila, jak jsem zvyklá na smaženici - sůl, pepř, kmín, majoránka a česnek. Hotové jsem přidala ke směsi jáhel a masa. Tady jsem musela na zahuštění použít jáhlovou mouku a stejně se tyto placičky více drobily. Příště buď více Hrašky, příp. více zahustit.Po promíchání jsem dala opět do ledničky.

Z obou směsí jsem vytvarovala placičky, které jsem smažila na oleji z obou stran dozlatova.

Nám chutnaly obě varianty;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte