úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jáhlovo jablečný medvídek s kaší Sinlac - bez lepku, mléka, vajec

Jáhlovo jablečný medvídek s kaší Sinlac - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Testování kaše Sinlac
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 větší jablka
2 hrstky jáhel
kaše Sinlac dle potřeby na zahuštění
na ozdobu banán a datlový sirup
špetka soli
Postup přípravy:

Jáhly dáme do cedníku a spaříme horkou vodou - doporučuje se jednou, já spařuji někdy i 3x, nejsou pak hořké.
Pak spařené jáhly uvaříme cca v litru vody se špetkou soli - cca 20 až 30 minut.
Scedíme a vyklopíme do misky, za stálého míchání přidáme dvě na jemno nastrouhaná jablka a pomalu přidáváme kaši Sinlac do hustoty řidšího těsta.
To pak rozetřeme na plech vyložený alobalem a cca 10 minut zapečeme v troubě.
Po vychladnutí vykrájíme tvary, které pak na talíři ozdobíme banánem, či jiným ovocem a jemně zakápneme datlovým sirupem.

Autor: svrlicek

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte