úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahodové knedlíky - bez lepku, mléka, vajec

Jahodové knedlíky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g neochuceného tofu tvarohu (Natural)
75 ml mandlového mléka (nebo jakéhokoliv jiného rostlinného)
3 lžíce rýžové mouky
2-3 lžíce "strouhanky" (vyjde zhruba na 2 - 3 plátky suchého chlebu Schar pan carré)
2 - 3 lžíce cukru
2 lžíce světlé pohankové mouky
špetka soli

jahody (nebo jiné ovoce)
cukr
Postup přípravy:

Nastrouhané tofu smíchejte s mandlovým mlékem (lépe nepřilít hned zezačátku celých 75 ml, ale postupně), moukami, cukrem a strouhankou. Konzistenci těsta dolaďujte mlékem a strouhankou. Těsto musí být mírně lepivé, "mokré". Pak klasicky tvořte knedlíky.

Vařte ve vroucí vodě, lehce osolené. Až knedlíky vyplavou na hladinu, povařte ještě tak 2 minuty.

Zbylé jahody rozmačkejte s cukrem a podávejte s knedliky :-).

Pozn.: Tofu má velice zvláštní vůni, když je čerstvé, ale v tom uvařeném těstu to cítit nebude ;-).

Autor: Nathalie

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte