úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahodové řezy - bez lepku a mléka

Jahodové řezy - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
4 vajíčka
160 g moučkového cukru
160 g Mehl Farine
1 Zlatý klas (místo něj i pudink, příp. navýšit množství mouky)
6 lžic horké vody
6 lžic slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva

Náplň:
400 g jahod
400 g Tofu (neochuceného)
150 g moučkového cukru
želatina

jahodová marmeláda

navrchu jsem postrouhala čokoládou, lze použít i barevné želé, příp. nic
Postup přípravy:

Náplň: Nejprve si připravíme plnění. Tofu si rozsekáme spolu s částečně zmrzlými jahodami a osladíme dle chuti. Do směsi vmícháme předem dle návodu připravenou želatinu. Dáme na chvíli ztuhnout do ledničky.

Těsto: Klasické piškotové těsto si připravíme tak, že si nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšeháme tuhý sníh (lze i s troškou soli, ale není nutná). Žloutky utřeme pomocí ručního šlehače s cukrem do pěny. Zašleháváme olej a horkou vodu. Poté přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr ručně vmícháme ušlehaný tuhý bílkový sníh. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané pečící nádoby. Pečeme při cca 180 stupních dozlatova (moje stará trouba na 200 °C asi 7 minut). Ideální je vyzkoušet propečení špejlí ;-).

Dohotovení: Po upečení a zchladnutí těsta piškot rozpůlíme. První část pomažeme jahodovou marmeládou či džemem a přiklopíme druhou částí korpusu. Na něj pak navrstvíme jahodovou pěnu. Tu můžeme ještě buď ozdobit strouhanou ( v případě bezmléčné diety bezléčnou) čokoládou či jahodami a zalít želé.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte