úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahodové řezy - bez lepku a mléka

Jahodové řezy - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
4 vajíčka
160 g moučkového cukru
160 g Mehl Farine
1 Zlatý klas (místo něj i pudink, příp. navýšit množství mouky)
6 lžic horké vody
6 lžic slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva

Náplň:
400 g jahod
400 g Tofu (neochuceného)
150 g moučkového cukru
želatina

jahodová marmeláda

navrchu jsem postrouhala čokoládou, lze použít i barevné želé, příp. nic
Postup přípravy:

Náplň: Nejprve si připravíme plnění. Tofu si rozsekáme spolu s částečně zmrzlými jahodami a osladíme dle chuti. Do směsi vmícháme předem dle návodu připravenou želatinu. Dáme na chvíli ztuhnout do ledničky.

Těsto: Klasické piškotové těsto si připravíme tak, že si nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšeháme tuhý sníh (lze i s troškou soli, ale není nutná). Žloutky utřeme pomocí ručního šlehače s cukrem do pěny. Zašleháváme olej a horkou vodu. Poté přidáváme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr ručně vmícháme ušlehaný tuhý bílkový sníh. Připravené těsto vlijeme do vymazané a vysypané pečící nádoby. Pečeme při cca 180 stupních dozlatova (moje stará trouba na 200 °C asi 7 minut). Ideální je vyzkoušet propečení špejlí ;-).

Dohotovení: Po upečení a zchladnutí těsta piškot rozpůlíme. První část pomažeme jahodovou marmeládou či džemem a přiklopíme druhou částí korpusu. Na něj pak navrstvíme jahodovou pěnu. Tu můžeme ještě buď ozdobit strouhanou ( v případě bezmléčné diety bezléčnou) čokoládou či jahodami a zalít želé.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...