úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Játrová paštika s portským vínem a mandlemi - bez lepku, vajec a laktózy

Játrová paštika s portským vínem a mandlemi - bez lepku, vajec a laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: 500 g drůbežích nebo králičích jater nakrájených na menší kostky
125 g másla povoleného bez laktózy
100 ml rýžové smetany
hrst sekaných mandlí
1 malá cibule drobně nasekaná na kostičky
4 cl (1 velký panák portského vína, příp. koňaku)
2 malé stroužky česneku prolisované
20 g másla bez laktózy
1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu nebo rovná lžíce sušeného
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

pikantní džem (nemusí být)
kuličky barevného pepře do struktury paštiky
mandlové plátky na posypání
Postup přípravy:

V hlubší nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo s olejem. Zpěníme cibuli s česnekem a tymiánem asi jednu minutu. Přidáme játra a opékáme ze všech stran do hněda. Přilijeme alkohol a mícháme, až se šťáva zredukuje. Necháme vychladnout.

Do mixéru nasypeme obsah pánve, přidáme máslo a rýžovou smetanu. Umixujeme vše dohladka. Pokud máme malý mixér, tak směs z pánve, máslo a smetanu rozdělíme na půl a umixujeme na 2krát. Přidáme sekané mandle a stěrkou už jen spojíme v krém. Dosolíme a opepříme podle chuti. (Pozor, chce to hodně soli).

Formičky nebo formu na chléb můžeme vyložit alobalem, tak, aby šel přehnout přes okraje formičky. Na dno můžeme dát džem a na něj vrstvíme paštiku. Nakonec je třeba s formičkami klepnout, aby se vytlačily vzduchové bublinky. Paštiku dozdobíme kuličkami pepře, mandlemi atd. a necháme v lednici ztuhnout.

Pokud máme formičky vystlané alobalem, půjde paštika po ztuhnutí dobře vyndat a vyklopit na talíř. Pokud jsme ji dávali do formiček volně, je třeba ji nožem ukrajovat rovnou z formičky.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...