úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Játrová paštika s portským vínem a mandlemi - bez lepku, vajec a laktózy

Játrová paštika s portským vínem a mandlemi - bez lepku, vajec a laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: 500 g drůbežích nebo králičích jater nakrájených na menší kostky
125 g másla povoleného bez laktózy
100 ml rýžové smetany
hrst sekaných mandlí
1 malá cibule drobně nasekaná na kostičky
4 cl (1 velký panák portského vína, příp. koňaku)
2 malé stroužky česneku prolisované
20 g másla bez laktózy
1 vrchovatá lžíce čerstvého tymiánu nebo rovná lžíce sušeného
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

pikantní džem (nemusí být)
kuličky barevného pepře do struktury paštiky
mandlové plátky na posypání
Postup přípravy:

V hlubší nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo s olejem. Zpěníme cibuli s česnekem a tymiánem asi jednu minutu. Přidáme játra a opékáme ze všech stran do hněda. Přilijeme alkohol a mícháme, až se šťáva zredukuje. Necháme vychladnout.

Do mixéru nasypeme obsah pánve, přidáme máslo a rýžovou smetanu. Umixujeme vše dohladka. Pokud máme malý mixér, tak směs z pánve, máslo a smetanu rozdělíme na půl a umixujeme na 2krát. Přidáme sekané mandle a stěrkou už jen spojíme v krém. Dosolíme a opepříme podle chuti. (Pozor, chce to hodně soli).

Formičky nebo formu na chléb můžeme vyložit alobalem, tak, aby šel přehnout přes okraje formičky. Na dno můžeme dát džem a na něj vrstvíme paštiku. Nakonec je třeba s formičkami klepnout, aby se vytlačily vzduchové bublinky. Paštiku dozdobíme kuličkami pepře, mandlemi atd. a necháme v lednici ztuhnout.

Pokud máme formičky vystlané alobalem, půjde paštika po ztuhnutí dobře vyndat a vyklopit na talíř. Pokud jsme ji dávali do formiček volně, je třeba ji nožem ukrajovat rovnou z formičky.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte