úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Játrová zavářka - bez lepku, mléka a vajec

Játrová zavářka - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: vložky a zavářky do polévek
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g jater
trocha kukuřičné strouhanky
1 - 2 stroužky česneku
1 lžička solamylu
majoránka
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
Postup přípravy:

Játra pomeleme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, muškátový oříšek, sůl a pepř.

Solamyl rozmícháme v trošce vody a přidáme do směsi. Postupně přisypáváme strouhanku, až dosáhneme požadované konzistence. Řidší zavařujeme jako játrovou rýži do polévek přes cedník. Z hustší hmoty tvarujeme knedlíčky. Zaváříme v polévce cca 10 minut.

Syrovou zavářku je také možno dát zamrazit.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte