úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jednoduchý citrónový piškot s karamelovým sirupem - bez lepku a mléka

Jednoduchý citrónový piškot s karamelovým sirupem - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Řezy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 3 vajíčka
150 g cukru
100 g Doves farm samokypřící
přibližně 100 ml vody
75 ml oleje
50 g kukuřičné mouky
1 lžíce kakaa
1 lžička xantanové gumy
špetka soli
citronová kůra
šťáva z půlky citrónu
karamelový sirup

Stella na potření formy na pečení
práškovy cukr na pocukrování hotového piškotu
špejle
Postup přípravy:

Předehřejeme si troubu na 150 st. Připravíme si kulatou formu (průměr 30 cm), kterou vymažeme Stellou.

Všechny žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme samokypřící mouku, špetku soli, lžičku xantanové gumy, olej, citrónovou kůru, šťávu z půlky citrónu a vodu. Šlehačem si vyšleháme bílky. Do poloviny směsi pridáme lžíci kakaa a půlku z vyšlehaných bílků. Jemně zamícháme. Do druhé poloviny žloutkové směsi přidáme zbytek vyšlehaných bílků. Kulatou vymazanou formu naplníme žlutou směsí a na ni nalijeme hnědou kakaovou směs, která bude o něco hustší než žlutá. Špejlí zapracujeme hnědou kakaovou směs do žluté (jako kdybyste něco do piškotu špejlí napsali). Pečeme při 150 - 170 st. asi 20 minut. Hotovo je tehdy, je-li piškot krásně růžový a nelepí se na špejli.

Po vyndání z trouby piškot pocukrujeme, necháme uležet asi 15 minut, nakrájíme a na talíři přelijeme decentně karamelovým sirupem.

Dobrou chuť :-)

Autor: Rita

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte