úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jednoduchý nadýchaný bezlepkový chlieb

Jednoduchý nadýchaný bezlepkový chlieb

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 40 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 22 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 700 g Mix B
700 ml vlažná voda
2 KL nadrobno pomletá rasca
1 - 2 KL soľ
1 KL cukor
12 g slnečnicový olej
12 g sušené droždie


Postup přípravy:

Do pekárničky najprv nalejem tekuté prísady a soľ, na to nasypem múku, nakoniec navrch droždie a rascu. Cesto nechám vypracovať v pekárničke, potom ho vyberiem a dám do dvoch foriem, ktoré som predtým vymastila olejom a vysypala múkou. Polhodinku ešte nechám kysnúť, prikryté vlhkou handrou. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia. Po 20 minútach prepnem na teplovzdušnú, kúsok znížim teplotu a pečiem ďalších 10 - 15 minút. Po vybratí z rúry ihneď vyberám z formy, nechám vychladnúť a až dobre vychladnutý ho krájam a porcujem do mrazničky.

Z mrazničky vždy vyberiem len toľko, koľko dcéra zje - rozmrazujem v mikrovlnke plátok položený na malom poháriku cca na polovičnom výkone asi 20 sekúnd z jednej strany, potom otočím a ešte 10 sekúnd z druhej strany. Chlebík je lahučký, hebký a ako čerstvý.

Autor: andrea_bionatura

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte