úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jistebnické šneky - bez lepku a vajec

Jistebnické šneky - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
300 g Bake and Cake
100 ml polotučného mléka + na potření před pečením
100 g másla pokojové teploty
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
1 vrchovatá lžíce psyllia
1 rovná lžíce Vegavaja rozmíchaná ve 3 lžících teplé vody (necháme 5 minut odstát)

Náplň:
180 g másla pokojové teploty
140 g jemně strouhaných sýrů - niva + gouda, nebo jen niva
Postup přípravy:

Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto. Nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem, solí a psylliem. Pak přidáme máslo, mléko a kašičku z Vegavaja. Prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninami. Po odpočinutí ho rozdělíme na šest stejných kusů, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky pěkně ztuhnou.

Troubu předehřejeme na 165 °C a vložíme nádobu s vodou (šnečci se díky tomu netrhají). Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Potřeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut.

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte