úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jistebnické šneky - bez lepku a vajec

Jistebnické šneky - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané koláče, pizzy, muffiny
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
300 g Bake and Cake
100 ml polotučného mléka + na potření před pečením
100 g másla pokojové teploty
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
1 vrchovatá lžíce psyllia
1 rovná lžíce Vegavaja rozmíchaná ve 3 lžících teplé vody (necháme 5 minut odstát)

Náplň:
180 g másla pokojové teploty
140 g jemně strouhaných sýrů - niva + gouda, nebo jen niva
Postup přípravy:

Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto. Nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem, solí a psylliem. Pak přidáme máslo, mléko a kašičku z Vegavaja. Prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninami. Po odpočinutí ho rozdělíme na šest stejných kusů, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky pěkně ztuhnou.

Troubu předehřejeme na 165 °C a vložíme nádobu s vodou (šnečci se díky tomu netrhají). Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Potřeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut.

Autorka: Radka Vrzalová

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...