úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jogurtový (sójový) chléb - bez lepku, mléka, vajec

Jogurtový (sójový) chléb - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Bez mléka
Bez ořechů
Ingredience: cca 500 - 600 g bezlepkové mouky (já použila Schär Mix it, plus kukuřičnou polohrubou - 200 g kukuřičné a zbytek Schär)
200 ml rostlinného mléka (já použila sójové, ale lze jakékoliv)
150 g sójového jogurtu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky sezamových semínek
2 lžičky slunčnicových semínek
1 lžička soli
1 lžíčka cukru
2/3 kostky droždí

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme kvásek - z části vlažného mléka, cukru, droždí a trochy mouky.

Smícháme si všechny tekuté a vedle všechny sypké ingredience.

Po vzejití kvásku vše sícháme dohromady a vypracujeme těsto,  které necháme nejprve cca 45 min. kynout na teplém místě v míse.

Poté ho přendáme do vymazané a vysypané pečící nádoby (já srnčí hřbet). Necháme kynout dalších 30 minut a poté pečeme.

Moje stará trouba cca na 200 °C asi 30 minut, s pekáčkem s vodou ve spodní části a z počátku na 250 °C asi 10 minut.

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte